Wie ben ik?
 

Mag ik mij even voorstellen?


Mijn naam is Anje Catharina Flach. Ik ben geboren in 1955 in Den Helder en nu woonachtig in Friesland.


Als jong meisje al was ik druk in de weer om zelf van alles te maken.
Mijn eigen eau de cologne, van rozenblaadjes of van de blaadjes van de rozenbottelbloemen.

Probeerde steeds weer of ik er net iets anders van kon maken.

Ook maakte ik mijn eigen hoestdrankjes. Door drop in warm water op te lossen, er wat pepermunt uit de tuin en honing aan toe te voegen werd het een smakelijk en ook nog werkend drankje.
Lekker roeren in potjes en pannetjes maakte dat ik werd uitgemaakt voor heks. Als gevolg daarvan ben ik mij in heksen en alles wat er mee samen hangt gaan verdiepen.


Na het behalen van mijn HAVO diploma ben ik eerst een opleiding voor lerares kinderverzorging en handvaardigheid gaan volgen maar dat was het toch niet.
Daarna ben ik de gezondheidszorg in gegaan. Behaalde mijn diploma's verpleegkundig assistente, doktersassistente en medisch secretaresse.


Het bloed bleef kruipen waar het niet gaan kon en zo was mijn interesse gewekt.
Eerst een cursus NATUURLIJK GENEZEN.Daarin werd ook aandacht besteed aan onderwerpen als aroma therapie en fytotherapie.
Ooit wilde ik daarin verder, maar het kwam er niet van.
En nu is dat OOIT werkelijkheid geworden. Het is inmiddels wel 2014.

De diploma's zijn gehaald: Fytotherapie; Aromatherapie; Dermatherapie op natuurbasis. Op dit moment -2019 - ben ik bezig voor mijn diplomaAyurveda. Ik heb ook een opleiding gevolgd voor massages maar daar ligt mijn interesse niet.

Om alles van alle kanten te kunnen bekijken, heb ik mij ook opgegeven voor een cursus Hekserij maar ook dat is niet wat ik leuk vind. De kruiden en zo komen sterk overeen met alles wat ik al weet en wat echt Hekserij is, vind ik toch niet leuk en interessant, dus die cursus heb ik niet afgemaakt.


Ik wil proberen mijn kennis te blijven vergroten en daarom zal deze website regelmatig aan veranderingen onderhevig zijn.

Ik wens u veel lees- en leerplezier op mijn site.    profielfoto anje


Anje